Wie zijn wij?

AGD Nederland

AGD Nederland is een door jongeren opgerichte organisatie voor jongeren en voor iedereen die zich jong voelt. Want deze organisatie is zich bewust van haar verantwoordelijkheden ten opzichte van de mens, dier en het milieu. We putten energie uit de geschiedenis, trekken daar lessen uit, om zo energie te geven voor het nu en de toekomst. We streven naar een goed geïnformeerde, vrome en een hardwerkende generatie, uitgerust met geloof, compassie en liefde.

We zien de oprichting van onze vereniging als een lichtpunt voor Nederland, die het doel heeft een rolmodel te zijn in tot het inspireren van bewuste jongeren, die “ethiek en spiritualiteit” vooropstelt en eerder ecocentrisch is dan egocentrisch, en streeft naar het algemeen belang.

We willen een brug slaan tussen culturen. We streven naar jongeren die vinden dat iedereen in harmonie kan samenleven, ongeacht religie, taal of ras, zonder concessies jegens godsdienst, principes of houding. Compassie is voor ons belangrijk, maar we gaan verder dan dat. Want, wat we voor ons zelf willen, willen en wensen we ook voor de ander!

Verder hebben we het ideaal om het goede aan te sporen en het kwade te voorkomen. Het actief laten zien en horen is de enige manier en dit begint van jongs af aan, want jong geleerd is oud gedaan.

Onderzoeken

Met onderzoek wordt een bepaald onderwerp, probleem of situatie in kaart gebracht en/of geanalyseerd. De resultaten kunnen leiden tot inzichten, conclusies, vervolgsstappen en/of actieplannen.

Seminars

Leerzame conferenties, forums, lezingen en seminars op geschikte locaties (fysiek of digitaal) met geleerden en/of vakkundige, over verschillende onderwerpen die hen interesseren en waarover zij geïnformeerd willen worden.

Netwerken

Bijeenkomsten waar jongeren, leden en/of donateurs netwerken.

Gisteren

Opgericht door een enthousiaste groep jongeren uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, volledig op eigen kracht. Waar ze elkaar konden opzoeken, van elkaar leren en inspireren.

Vandaag

Vandaag de dag is de organisatie een centraal punt waar jongeren elkaar inspireren. Heeft een groot netwerk van mensen en is initiator van vele activiteiten per jaar.

Morgen

Een rolmodel voor het hele land over hoe je mensen bind, boeit en behoud. Met de gedachte dat we met z’n allen één geheel vormen, met elkaar, voor elkaar.

Stel vandaag je vraag!

Steun AGD Nederland

Met de dag groeit onze organisatie, hier krijgen we met z’n allen veel energie van. De blijvende steun van onze supporters is onze grootste trots, want zij maken dat wij staan, waar we staan vandaag de dag. Draag ook bij en word vandaag nog backer!